Noi DETALII în cazul elevilor intoxicați la Costești: S-au contaminat cu un amestec din zece substanțe organice

intoxicatie Costesti.jpg43

Specialiștii de profil din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au preluat din locuri diferite șapte probe spectometrice, în urma cărora s-a depistat un amestec constituit din zece substanțe organice, care au contaminat aerul încăperii în care a avut loc incidentul, notează dse.md.

intoxicatie liceu Costesti.jpg12

intoxicatie liceu Costesti.jpg11

Potrivit specialiștilor, aceste substanțe organice se pot conține în spray-uri iritante și recipiente de parfumerie. În acest caz, cel mai probabil concentrația de substanțe din aer a fost una considerabilă și rezistența mică a organismului copiilor internați, au dus la intoxicarea acestora. Este de precizat că însăși sursa intoxicării / recipientul nu a fost identificat, organele de drept continuînd investigațiile.

intoxicatie Costesti.jpg432

Potrivit salvatorilor, numărul copiilor intoxicați ar fi fost mai mare dacă profesorii și medicii care au intervenit după incident, nu ar fi aerisit încăperea și nu ar fi acordat primul ajutor.

intoxicatie Costesti.jpg77

La moment, copiii internați în urma incidentului, 36 la număr, rămîn în spital pentru îngrijiri medicale.

Amintim că incidentul a avut loc, marți, în jurul orei 10.00, în Liceul Teoretic din satul Costești, raionul Ialoveni. 36 de elevi, din clasa a IV-a au fost internați de urgență la spital după ce s-au intoxicat cu gaze. Copiii aveau dureri în gât, burtă, amețeli și grețuri. Inițial, 22 de elevi au fost internați la Centrul Mamei și Copilului din capitală, iar apoi au mai fost aduși alți 14 copii.

Medicii au dat asigurări că starea elevilor este stabilă, potrivit Ministerului Sănătății.

You may also like

Comments are closed.

By