Ministrul Transporturilor a solicitat, în regim de urgență, stabilirea cauzei accidentului, produs în Ucraina

dtp_odesskaya_obl_avtobus_3

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinchiuc a solicitat Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA), în comun cu organele de resort, examinarea în regim de urgență a accidentului produs la 21 februarie 2016 în scopul „stabilirii cauzelor, circumstanțelor și condițiilor care au contribuit la cauzarea accidentului”.

În dispoziția expediată ANTA, ministrul Transporturilor cere conducerii Agenției să atragă o atenție sporită respectării timpului de muncă și odihnă a conducătorilor auto antrenați la deservirea cursei, respectării condițiilor de licențiere și autorizare de către operatorul de transport și a măsurilor de profilaxie întreprinse de operatorul de transport în vederea respectării regimului de muncă și odihnă, controlului tehnic, medical ș.a.

„Reieșind din rezultatele examinării solicităm să întreprindeți măsurile de rigoare față de operatorii de transport care activează, în vederea respectării de către aceștia a legislației în vigoare și minimizării riscurilor de producere a accidentelor rutiere pe viitor” se menționează în documentul semnat de ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Amintim că în urma accidentului au murit trei cetățeni moldoveni, originari din raioanele Comrat și Cantemir. Tragedia a avut loc în jurul orei 03:00 dimineața, în apropiere de localitatea Starîe Maiaki din regiunea Odesa. Șoferul autobuzului de pe ruta Moscova-Cahul, la fel din RM, a provocat un accident în lanț după ce a derapat de pe traseu. În total, au fost implicate șase automobile. Toți pasagerii din autobuz erau moldoveni și se întorceau în țară.

You may also like

Comments are closed.

By