Ministerul Justiției a înregistrat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

ministerul justitiei

Ministerul Justiției, în temeiul normelor garantate de Legea nr. 294-XVI din 21 decembrie 2007 privind partidele politice, a decis înregistrarea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și simbolica acestuia. partidul a fost înregistrat pe 23 februarie 2016.

Amintim că, urmare a solicitării din 23 decembrie 2015 cu privire la înregistrarea modificărilor la statutul şi organele de conducere şi control ale Partidului Politic „Partidul Forţa Poporului” și în urma examinării actelor depuse de conducerea acestei formațiuni, Ministerul Justiției a constatat unele abateri de la exigențele legale.

Aceste abateri au fost descrise în scrisoarea Nr. 05/595 din data 22.01.2016, care a fost trimisă în adresa Partidului Forța Poporului. Ca urmare a acelei scrisori, în data de 2 februarie 2016 reprezentanții Partidului Forța Poporului au depus spre înregistrare setul de acte în care au fost remediate abaterile constatate anterior.

Astfel, potrivit documentelor depuse, au fost înregistrate modificările la statutul și organele de conducere și control al formațiunii politice, aceasta fiind redenumită în Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, președintele formațiunii fiind Năstase Andrei.

La momentul actual, la Ministerul Justiției al Republicii Moldova sunt înregistrate 43 de partide politice.

You may also like

Comments are closed.

By