„Mâna Washingtonului” // Natașele Rusiei atacă Moldova în presa din SUA

33983-14561-34617-55

Un recent articol apărut în revista americană Foreign Policy vorbește despre protestele de acum o lună de la Chișinău însă trezesc multe semne de întrebare principalii protagoniști din acest material – jurnaliștii pro-ruși Vladimir Soloviov și Natalia Morari.

Rolul lui Soloviov în acest material este să acuze Washingtonul că ar folosi Republica Moldova în confruntarea cu Rusia. De asemenea, el menționează că în Republica Moldova oamenii nu se tem de tancurile rusești.  Iar o altă bună parte din articol o citează pe Natalia Morari și declarații de la emisiunea acesteia de la TV7.

Este de menționat că articolul este semnat de Anna Nemtsova, o jurnalistă rusă, care lucrează și pentru Newsweek Russia, redacția de la Moscova a căruia este condusă de Yevgenia Albats, o veche amică a Nataliei Morari încă de pe timpul când ambele lucrau la The New Times. De fapt Nemtsova și Morari de asemenea sunt prietene, inclusiv pe Facebook, iar relația lor este mai strânsă decât dintre un jurnalist independent și sursele sale.

Astfel, ne dăm seama că articolul publicat în Foreign Policy nici pe departe nu poate fi numit echidistant și este clar că autorul intenționat sau nu l-a scris prin prisma lui Soloviov și Morari, ultima fiind cunoscută pentru pozițiile sale de instigare la revoluție și răsturnare a puterii în stat.
În principiu și Foreign Policy nu prea inspiră prea multă încredere, fiind o revistă arhicunoscută pentru articolele de lobby și care pentru bani îți publică orice articol cu tentă de “analiză”.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By