21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Mafia din spatele cerșetorilor din intersecții, deconspirată: Colectau bani pentru ”copii bolnavi” // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un grup de persoane de 25 și 35 de ani, domiciliați în raionul Ialoveni, sînt suspectați de trafic de persoane. Unul dintre suspecți este reținut de poliție pentru 30 de zile.

Gruparea și-a început ”activitatea” acum doi ani. Membrii acesteia au racolat patru persoane de 25-30 de ani, din raionul Ialoveni pe care le-a obligat să cerșească pe străzi.

Pentru a ascunde activitatea criminală, suspecții acționau sub pretextul desfășurării unei activități de binefacere și voluntariat, utilizînd diferite slogane („Dăruiește Viață”, Dăruiește viitor”) inscripționate pe maiourile care erau îmbrăcate în timpul cerșitului și cutii din plastic pentru colectarea mijloacelor bănești.

Victimele stăteau în fiecare zi la diferite intersecții din municipiul Chișinău, ca să cerșească bani pentru copiii care suferă de diferite boli. Timp de o zi, fiecare persoană acumula circa 600 de lei. La sfîrșitul zilei, banii erau strînși de stăpîni și folosiți în scopuri personale, victimelor revenindu-le cîte 100 de lei.

La 2 februarie, forțele de ordine au desfășurat percheziții la domiciliul suspecților, de unde au ridicat ștampila ”organizației”, actele de constituire a acesteia, lădițe destinate colectării mijloacelor bănești și alte probe ce dovedesc vinovăția acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img