LIVE // Are loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate din acest an

Screenshot_1

UPDATE // La ședință a fost evaluat Raportul de activitate a Consiliului pentru anul 2015 și a fost aprobată agenda pentru primul trimestru al acestui an. Activitatea Consiliului în următoarea perioadă include măsuri de consolidare a situației din sistemul financiar-bancar, evaluarea noilor tendințe ale climatului internațional și regional de securitate, examinarea proiectului noii Strategii de Securitate Națională, precum și posibilitățile de creare a unui sistem integrat de gestionare a crizelor din Republica Moldova.

Un alt subiect al ședinței a vizat situația din sistemul financiar-bancar din țară. Conform datelor prezentate de către guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, în prezent situația în sistem este stabilă, manifestându-se un echilibru pe piața valutară și o tendință de scădere a ratei inflației.

„Consolidarea sistemului bancar și recuperarea fondurilor deturnate va fi un semnal pozitiv atât pentru cetățeni, cât și pentru principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a menționat șeful statului, Nicolae Timofti.

09.50 // La ora 10.00 începe prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 2016, prezidată de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La ședință va fi examinat Raportul de activitate al CSS pentru anul 2015 și va fi aprobată Agenda de activitate a Consiliului pentru primul semestru al anului 2016.

De asemenea, va fi abordată situația din sistemul financiar-bancar.

You may also like

Comments are closed.

By