DECLARAȚII după întrevederea lui Nicolae Timofti și Klaus Iohannis // UPDATE

timofti iohannis.png1

Șeful statului Nicolae Timofti, aflat într-o vizită oficială la București, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre relația privilegiată dintre Republica Moldova și România, cu referire la posibilitatea de a crea un consiliu comun din care vor face parte consileri prezidențiali.

„Relația specială și privilegiată dintre statele noastre se exprimă prin numeroase proiecte bilaterale, multe dintre care sunt în plină desfășurare, iar altele urmează. Criza politică de la Chișinău și problemele noastre instituționale nu au afectat în niciun fel dialogul politic și economic între cele două maluri ale Prutului. Dimpotrivă, am sentimentul că greutățile prin care trecem în Republica Moldova ne-au apropiat și mai mult, iar perspectivele de colaborare devin tot mai evidente”, a declarat Timofti.

De asemenea, oficialii au discutat deblocarea primei tranșe din împrumutul acordat de România Republicii Moldova, cu condiția implementării agendei europene și semnării unui acord cu Fondul Monetar Internațional.

„Noi, România, declarăm de mult timp că suntem alături de Moldova și acest lucru noi doi îl credem. Pe de altă parte, este evident că sprijinul pe care dorim să-l dăm Republicii Moldova, în special în privința finanțelor, este vorba de un împrumut rambursabil și un ajutor umanitar nerambursabil, trebuie să vină în situația în care și noi constatăm progrese în ce privește abordarea publică din Republica Moldova”, a spus Iohannis.

You may also like

Comments are closed.

By