Întrevedere Galbur-Nuland: Guvernul de la Chişinău hotărât să-şi îndeplinească angajamentele

5d95c61f-6db8-4be2-bc39-ae99e1589ca8

noul guvern de la Chişinău este ferm hotărât să-şi îndeplinească angajamentele în care s-a angrenat pentru a-şi recâştiga încrederea în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor externi de dezvoltare

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut astăzi o întrevedere cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

În cadrul întrevederii, cei doi interlocutori au efectuat un schimb pertinent de opinii privind subiectele actuale de pe agenda bilaterală, priorităţile guvernului moldovean, evoluţiile politice din ţară.

Oficialul american a reiterat importanța înfăptuirii neîntârziate a reformelor asumate de către Republica Moldova, în particular, vizând sistemul justiţiei, combaterea corupției, asigurarea supremaţiei legii, redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar. Ea a încurajat autorităţile moldoveneşti să întreprindă măsurile necesare în vederea soluţionării problemelor arzătoare şi ameliorării situaţiei social-politice din ţară.

La rândul său, ministrul Galbur a ţinut să dea asigurări că noul guvern de la Chişinău este ferm hotărât să-şi îndeplinească angajamentele în care s-a angrenat pentru a-şi recâştiga încrederea în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor externi de dezvoltare

Tot astăzi, Ministrul de externe Andrei Galbur a avut întrevederi cu omologii săi din Armenia, Slovacia și Letonia

You may also like

Comments are closed.

By