Încă 90 de zile de arest pentru fostul preşedinte al BEM, Grigore Gacikevici

gacikevici

Fostul preşedinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, rămâne în arest în izolatorul CNA. Aceasta este decizia judecătoriei Buiucani care a admis demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive în privinţa fostului şef al BEM cu 90 de zile. Acesta este învinuit de procurori într-un dosar penal pornit pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM.

În baza probelor accumulate de procurori şi ofiţerii de urmărire penală ai CNA, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 239 Cod penal. Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Amintim că Gacikevici, alături de alte patru persoane din fosta administraţie a băncii, au statutul de inculpat într-o altă cauză penală ce vizează fraudele de la BEM. Printre cei care se află pe banca acuzaţilor sunt ex-şeful Direcţiei Credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

You may also like

Comments are closed.

By