Fracțiunea municipală a PPEM bate în retragere: Renunță la Alianță și vrea reformarea Primăriei

Screenshot_3

Membrii fracțiunii municipale a Partidului Popular European au anunțat că își retrag semnăturile de pe Acordul cu privire la constituirea Alianței în Consiliu Municipal Chișinău.

”Am acceptat aderarea la Alianță, nutrind speranță că existența ei ne va permite să contribuim la soluționarea problemelor urbei. Constatăm că și la nivel local promisiunile așa-zișilor proeuropeni nu sunt decât un paravan pentru scheme și interese personale. Declarăm că membrii fracțiunii PPEM nu au susținut niciun proiect de decizie care poate fi suspectat de abateri de la cadrul juridic exstent. Totodată, suntem indignați de faptul că doctrinele de partid, manifestate într-o manieră isterică și populistă, au anihilat responsabilitatea comună a consilierilor în fața urbei”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul unei conferințe de presă.

Nantoi a mai adăugat că sunt nevoiți să discute proiecte aberante în cadrul ședințelor CMC.

„Consiliului municipal i se cere ca prin votul său să legifereze ilegalitățile comise de executivul local, să digereze sutele de proiecte de decizii, moștenite din trecut, în lipsa unei perspective clare de rezolvare a problemelor cronice ale municipiului”, a spus consilierul.

Fracțiunea declară că PPEM nu trece în opoziție, ci propune o listă de soluții pentru implementarea reformelor necesare municipiului: reformarea primăriei cu reducerea numărului de angajați și organizarea concursurilor publice, asigurarea unui control extern a utilizării banilor din bugetul municipal, introducerea votului electronic, crearea ghișeului unic, asigurarea transperanței în luarea deciziilor cu implicarea societății civile.

You may also like

Comments are closed.

By