FLASH // Procurorul general, Corneliu Gurin și-a depus mandatul

gurin

Procurorul general, Corneliu Gurin și-a depus mandatul. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Parlamentului.

„Am decis să vin în fața Parlamentului pentru a-mi depune mandatul. Demisionez și în data de 1 martie voi transmite cererea președintelui Parlamentului. Consider important să începem reforma de la vârful instituției, să dăm semnal că se intră într-o nouă etapă… Noul procuror general trebuie să fie selectat de Consiliul Superior al Procurorilor prin concurs public, la care să participe cei mai buni din domeniu. Le mulțumesc colegilor din Procuratură”, a declarat Gurin în plenul Parlamentului.

În timpul discursului său, Corneliu Gurin a mulțumit deputaților pentru adoptarea noii legi a Procuraturii în cadrul ședinței Legislativului din 25 februarie.

”A fost etapa cea mai importantă în reformă. Se deschide un capitol decisiv pentru această instituție constituțională. Urmează schimbări profunde sistemice pentru a asigura modernizarea instituției. Sunt profund recunoscător care au participat la elaborarea legii, membrilor grupului de lucru, partenerilor de dezvoltare, colegilor din Procuratura Generală, dar și deputaților din Comisia Juridică și tuturor celor care au votat pentru această lege”, a adăugat Corneliu Gurin.

You may also like

Comments are closed.

By