Firma care a instalat caruselele în PMAN, cercetată penal

carusel prime.md

Procuratura sectorului Buiucani a dispus pornirea unui proces penal în legătură cu activitatea ilicită a agentului economic care a instalat caruselele în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Obiectul investigaţiilor îl va constitui activitatea neautorizată a agentului economic, dar şi vătămarea corporală a două persoane, după ce unul dintre carusele s-a defectat. De asemenea, va fi investigată şi legalitatea acţiunilor factorilor de decizie, care au permis instalarea şi funcţionarea caruselului, fără autorizaţiile corespunzătoare, punînd în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

Potrivit Primăriei Chișinău, printr-o dispoziţie a primarului general din 25 ianuarie 2016, agentul economic a fost obligat să evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în termen de 3 zile, din cauza nerespectării tehnicii de securitate. Totodată, agentul economic a fost somat să respecte tehnica securităţii, să obţină paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi să deţină act de instalare şi expertiză tehnică pentru utilaje.

Menționăm că vineri, 5 februarie 2016, două tinere au ajuns la spital după ce unul dintre caruselele, amplasate în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu ocazia sărbătorilor de iarnă, s-a oprit în aer. O tânără s-a lovit la cap, iar alta a căzut de la înălțime.

foto: prime.md

You may also like

Comments are closed.

By