12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Filip: Atacul asupra casei lui Dorin Drăguțanu ar avea tangențe cu activitatea BNM

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premierul Pavel Filip a menționat în cadrul ședinței Guvernului de miercuri că trebuie luate măsuri mai ample de reducere a criminalității. Prim-ministrul s-a referit inclusiv la atentatul cu grenadă asupra casei Guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu care a avut loc în noaptea de 1 februarie.

”Cred că este nevoie de exemple mai dure, domnule ministru, pentru ca cei care au profitat de instabilitatea de până acum să se trezească la realitate și să înțeleagă că legea va fi aplicată în privința tuturor care o încalcă”, a spus premierul.

Șeful Executivului a mai adăugat că incidentul poate fi calificat ca un atac mafiot și că ar avea tangențe cu activităţile Băncii Naționale a Moldovei din ultima perioadă.

„Cazul cu grenada aruncată la casa Guvernatorului BNM trebuie tratat cu maximă atenție și profesionalism. El are toate elementele unui atac mafiot. Astfel de acțiuni trebuie pedepsite foarte dur. Sper că anchetatorii vor verifica atent dacă există legătură între scopul acestui atac și activităţile BNM din ultima perioadă, în special în ceea ce priveşte o anumită bancă. Sunt mai multe ipoteze, important să fie verificate toate pentru a fi găsiți nu doar cei care au aruncat grenada, ci și cei care au comandat acest atac”, a conchis Pavel Filip.

De aceeași părere este și bloggerul Veaceslav Balacci care spunea că atacul cu grenadă la casa lui Drăguţanu ar avea legătură cu raiderul nr.1 în spaţiul CSI, Veaceslav Platon. El scria anterior că atacul vine exact după ce Banca Naţională a pornit mai multe controale, inclusiv audit internaţional, la băncile lui Platon, protagonistul principal al operaţiunii de spălare a celor 20 de miliarde de dolari ruseşti prin băncile controlate de el în Moldova.

Potrivit lui Balacci, ”Platon este de mai mult timp în război deschis cu toţi cei care îi stau în calea schemelor bancare. Deranjat că BNM a instalat administrare specială la cele trei bănci pe care el le-a atacat după un scenariu similar celui care a fost pus în aplicare de Shor şi Filat la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială, dar şi că i-a fost zădărnicit atacul la compania de asigurări Moldasig, Platon a intrat într-un război deschis cu BNM, dar şi cu statul moldovenesc!”

Amintim că persoane necunoscute au aruncat o grenadă pe balconul casei lui Dorin Drăguțanu, în miez de noapte. Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pentru act de terorism.

CASA dragutanu

12633353_1040718475984912_1101608742_o

foto: gov.md / today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img