Escroc “profesionist” reţinut de poliție: Promitea „viață dulce” peste hotare

Screenshot_5

Un individ în vârstă de 23 ani, originar din raionul Nisporeni, a fost reţinut de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Bărbatul este bănuit de însuşirea ilegală de mijloace financiare de la cetăţeni, prin înşelăciune şi abuz de încredere, sub pretextul perfectării actelor de deplasare şi angajare în câmpul muncii peste hotarele ţării.

La moment, poliţiştii au înregistrat 13 plângeri din partea persoanelor care au fost duse de nas de escroc.

În cadrul auderilor, individul şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. El a declarat că ar fi luat de la victime bani în sumă de peste 100 000 lei. Acesta identifica potenţialele victime prin intermediul reţelelor de socializare, cărora le promitea o viaţă decentă peste hotarele ţării, în schimbul tarifelor stabilite pentru perfectarea actelor necesare.

Ofiţerii de investigaţii nu exclud că numărul victimelor este mult mai mare.

Actualmente, escrocul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru escrocherii în proporţii mari. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

Cei care au avut de pătimit de pe urma bărbatului sunt rugați să se adreseze la IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, str. Bulgară 40.

You may also like

Comments are closed.

By