Dosarul „Primăria”: Mai multe persoane, plasate în arest

cna primarie.png7.png

Specialistul Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii a Primăriei mun. Chişinău (DADC) și un angajat vamal au primit mandat de arest în izolatorul CNA. Alte cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu.

Totodată, potrivit serviciului de presă al CNA, două persoane sunt cercetate în stare de libertate cu obligarea de a se prezenta la organul de urmărire penală la citaţie. Cât privește demersurile pe numele şefului DADC şi a unei persoane fizice, aceastea vor fi examinate mâine. La moment, încă o persoană, reținută în acest dosar, este audiată de procurorii anticorupţie.

Amiintim că reținerile au avut loc în cadrul unor percheziții, desfășurate la Primăria capitalei. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul a 35 de cauze penale ce vizează infracţiuni de corupere activă şi pasivă, pe care le-ar fi comis angajaţi ai Primăriei, reprezentanţi ai altor autorităţi publice locale, agenţi economici şi persoane fizice.

Potrivit materialelor procesului penal, s-a stabilit că şeful interimar al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii a Primăriei mun. Chişinău (în continuare DADC), acţionând în complicitate cu specialistul principal al Direcţiei, acceptau şi primeau sistematic, personal sau prin mijlocitor, bunuri, privilegii sau avantaje sub orice formă, ce nu li se cuvin pentru a grăbi executarea unor acţiuni ce ţin de atribuţiile sale funcţionale. De regulă era vorba despre urgentarea semnării proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări de construcţie, intermedierea eliberării autorizaţiilor de construcţii, certificatelor de urbanism etc.

Actele solicitate erau eliberate în câteva zile sau chiar în aceeaşi zi, iar solicitantul primea pachetul de documente chiar în biroul de serviciu al şefului interimar al DADC prin omiterea procedurii legale de eliberare prin ghişeul unic. Pentru serviciile sale, şeful DADC accepta sume cuprinse între 500 de lei şi 10 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By