Doi angajați ai Centrului Unic de Monitorizare, reținuți în urma perchezițiilor

Screenshot_3

Două persoane au fost reținute în urma perchezițiilor care au avut loc marți, 16 februarie, la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare al INP. Este vorba despre doi angajați ai Centrului, ambii fiind reținuți pentru 72 de ore, având statut de bănuit.

Amintim că, marți, Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI au descins în incinta Centrului, birourile angajaților și la domiciliul unor persoane bănuite în acest caz.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat numeroase mijloace tehnice, informaționale și înscrieri de ciornă.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Interne, în acest caz mai sunt vizate și alte persoane publice, implicarea acestora urmând să fie stabilită ulterior. Șefului instituției, Dan Chiriță nu ar fi vizat.

„Șeful instituției nu are niciun statut în cadrul investigației. Avem două persoane reținute, mai sunt alte persoane care urmează a fi achetate ca, ulterior, să decidem asupra statului lor. Nu avem probe că șeful este implicat în acest fenomen”, a spus ministrul de interne, Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

„În calitate de ministru, dacă voi atesta elemente de corupție în orice subdiviziune în cadrul MAI, nu voi tolera și voi insista să acționăm, inclusiv arestul unor angajați ai MAI”, a adăugat Jizdan.

Menționăm că percheziţiile au avut loc în urma unor sesizări conform cărora factori de decizie din cadrul Centrului ar fi favorizat mai multe persoane fizice și juridice, în schimbul unor sume de bani. Angajații CUMC ar fi înlocuit procesele verbale și i-ar fi scutit astfel de pedepse contravenţionale. De asemenea, ar fi redus din punctajele acumulate de conducătorii auto, în total circa 2304 puncte de penalizare, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere. Angajații CUMC, potrivit ministrului de interne, luau mită nestingherit, chiar în fața camerelor de supraveghere, instalate în birourile Centrului.

În urma acestor acţiuni ilegale, bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 262 mii lei.

You may also like

Comments are closed.

By