DISPOZIȚIE // Brega cere să fie amânate matineele și manifestațiile pe timp de gripă

brega

Vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, a semnat o dispoziție prin care a solicitat autorităţilor publice centrale şi locale să întreprindă o serie de măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirilor cu virusul gripal A(H1N1) şi împotriva răspândirii infecţiilor respiratorii acute.

Vicepremierul pe probleme sociale a cerut să fie evitate evenimentele cu o mare densitate a populaţiei, amânarea manifestărilor cultural-sportive, a matineelor în instituțiile preşcolare și a activităţilor similare în instituțiile de învăţământ.

Totodată, Brega a solicitat ca persoanele cu simptome compatibile cu gripa să nu fie admise în instituţiile publice.

Gheorghe Brega a mai cerut Ministerului Sănătăţii să raporteze zilnic despre situaţia epidemiologică privind îmbolnăvirile de gripă, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi infecţii respiratorii acute severe.

Dispoziția a fost semnată în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri și a evoluţiei bolii în Ucraina. Potrivit Ministerului Sănătății, pragul epidemic la gripă a fost depăşit. Numărul bolnavilor care suferă de infecţii ale căilor respiratorii superioare a fost în creștere în perioada 1-7 februarie și a constituit 347,3 la 100.000 populație, depășind astfel pragul epidemic de 313,96 la 100.000 populație.

Până la data de 8 februarie 2016, în total în republică au fost înregistrate 311 cazuri de gripă sezonieră.

You may also like

Comments are closed.

By