DEZVĂLUIRI! Ghimpu amenințat de Filat când a abordat tema contrabandei: Nu te băga că te distrug

ghimpu in prof

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a vorbit în mai multe rânduri despre relațiile încordate din cadrul fostelor alianțelor de guvernare dar luni a făcut mai multe dezvăluiri în special despre relațiile cu fostul premier Vlad Filat, care nu accepta să promoveze reformele în sistemul judiciar și de finanțe. Mihai Ghimpu a mai menționat în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV că Filat este principalul vinovat pentru jaful din sistemul bancar.

„Furturi mari de miliarde a făcut Filat. În rest, nu avem probe”, a declarat Ghimpu. El a menționat că pe parcursul a șase ani Filat și PLDM a avut toate pârghiile necesare pentru a promova reforme – funcția de premier, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Fiscul, Vama, Curtea de Conturi, etc. Filat însă nu a fost interesat de aceasta până când nu a fost arestat.

”Eu de câte ori am vorbit de lucrul acesta. Când abordam subiectul, niciodată nu am fost susținut de Filat. Și Streleț tot tăcea”, potrivit lui Mihai Ghimpu. „Când abordam subiectul îmi spunea când ai să ai 32 de mandate atunci ai să ai voce. Până la arestarea lui Filat, PLDM nu a avut nicio obiecție”, a adăugat politicianul.

Mai mult, el a dezvăluit că a fost chiar amenințat de Filat atunci când a încercat să discute despre contrabandă. „Am avut discuții de contrabandă și mi-a spus: Nu te băga că te distrug”, a precizat Ghimpu.

Totodată, el a menționat că nu a avut niciodată probleme în alianță din cauza PDM sau a lui Vlad Plahotniuc. Mihai Ghimpu a declarat că actualei guvernări trebuie să-i fie acordat un credit de încredere și o perioadă de cel puțin 100 de zile pentru a iniția reforme. El a reiterat că dacă PL nu participa la formarea guvernului, asta ar fi însemnat alegeri anticipate și venirea forțelor pro-ruse la guvernare.

„Dacă noi n-am fi mers la această semnătură, erau alegeri anticipate. Și ar fi venit Dodon și Usatîi la guvernare. Este rău, dar va fi mai rău dacă vor veni ceilalți”, a opinat Mihai Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By