De astăzi, va fi scoasă în vânzare pâinea socială

paine (1)

De astăzi, pe rafturile magazinelor va apărea pâinea socială, a anunțat printr-un comunicat conducerea Combinatului de panificaţie „Franzeluţa”. Pâinea socială va putea fi cumpărată la prețul de 3 lei.

Noua linie de producţie a întreprinderii va furniza zilnic circa 3 tone de pâine socială.

„Pâinea socială va avea un preţ accesibil, dar acest lucru nu înseamnă în niciun caz că această pâine va fi mai puţin calitativă. Dimpotrivă, prin această pâine vrem să ne respectăm standardele de calitate ale produselor „Franzeluţa” şi să ne confirmăm, astfel, bunul renume pe care îl avem în rândul consumatorilor din Republica Moldova”, a declarat directorul general al „Franzeluţa”, Boris Andros.

Decizia de a scoate în vânzare pâinea socială vine după ce premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama și cu directorul Combinatului de panificație Franzeluța S.A., Boris Andros, precum și cu directorul Floarea Soarelui S.A. – Bălți, Stela Ostrovețchi.

“Este important să atragem atenția la produsele de primă necesitate, care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă producătorii și unde s-ar putea implica Guvernul. Suntem gata să ajutăm producătorii în soluționarea problemelor, dar și producătorii, în această perioadă complicată, ar trebui să-și optimizeze cheltuielile, să nu aibă supraprofituri, asigurând optimizarea prețurilor”, a spus premierul în cadrul întrevederii.

Directorul Franzeluța S.A. a cerut atunci sprijin din partea Premierului pentru deblocarea creditului polonez, precum și accesul la o cantitate de grâu din rezervele statului, sub formă de împrumut, cu restituirea din roada nouă.

”Am fost încurajaţi de conducerea Guvernului că vom fi susţinuţi în acest demers. Ni s-a aprobat, o cantitate de grâu din rezervele statului, acordată cu împrumut întreprinderii noastre cu termen de restituire după roada nouă. Pentru noi și creditul polonez este foarte important și am apreciat rapiditatea cu care s-au luat măsuri pentru a fi deblocat”, potrivit lui Boris Andros.

You may also like

Comments are closed.

By