Cu pufușor pe botișor! Lider DA care strigă de un an în piață că judecătorii sunt corupți și apelează cel mai des la un cumătru-judecător

andrei-nastase

Magistratul de la judecătoria Botanica Gheorghe Bălan este cel care a emis toate hotărârile favorabile clanului Țopa în privința companiei Air Moldova și este cumătru cu Andrei Năstase, avocatul și finul de cununie al lui Victor Țopa, potrivit unei noi investigații realizate în cadrul serialului documentar „Comisarul”. Întâmplător sau nu Gheorghe Bălan a fost prezent și la mitingurile Platformei DA, controlată, după cum se vehiculează, tot de Țopa, la care se vorbea despre statul capturat Republica Moldova.

Foto: Andrei Năstase
Sistemul judecătoresc a fost cel care a provocat cel mai probabil cele mai mari pagube Republicii Moldova – atacuri raider, deposedări ilegale, decizii vădit părtinitoare. Judecătorii se conduc de principiile cumătrismului și plicurilor burdușite cu bani, constată autorul Gabriel Călin.

Unul din acești judecători este și Gheorghe Bălan. „Aprigul susținător al Platformei DA care a putut fi văzut și la mitingurile acestei organizații moldo-germane declară oficial că are datorii de 400 de mii de lei, un apartament de 65 de metri pătrați și un autoturism de 10 ani vechime. Anume acest judecător, cumătru cu Andrei Năstase a fost cel care a emis toate hotărârile favorabile mafiei de la avioane pe cauzele legate de Air Moldova”, menționează autorul.

Emisiunea sugerează că toate aceste decizii favorabile clanului Țopa a fost luate datorită relațiilor personale dintre Năstase și Bălan, care sunt cumetri. „Având în vedere că Năstase susține să pe el nu-l influențează nici nașul de cununie, atunci încercăm la rândul nostru să crede că nici Năstase nu l-a putut influența pe cumătrul Bălan în activitatea de judecător, mai ales în dosarele ce țin de Air Moldova pe care le-a examinat chiar el. Dacă ar ajunge la putere, Năstase cu siguranță i-ar pune un monument chiar în fața judecătoriei pentru muncă prodigioasă în favoarea clanului”, comentează Gabriel Călin.

În același documentar sunt prezentate și cazurile altor judecători care au favorizat clanul Țopa și interesele membrilor acestuia și ajunge la concluzia că într-adevăr Republica Moldova este un stat capturat și cu justiție captivă. Doar că din emisiune reiese că statul este capturat de cei care strigă de la tribunele din PMAN.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By