Conducerea PLDM a pierdut contactul cu aleșii locali ai formațiunii

PLDM

Conducerea PLDM a convocat sâmbătă întrunirea aleșilor locali ai formațiunii, la care a fost adoptată o declarație în care este criticată actuala guvernare. Problema însă este că întrunirea a fost una nereprezentativă, pentru că marea majoritate a aleșilor locali PLDM a refuzat să participe la aceasta. Unii dintre cei care s-au deplasat totuși până la Chișinău susțin că în sală au fost doar o sută și ceva de persoane din cei peste o mie pe care îi are PLDM. Astfel declarația adoptată nu reprezintă vocea majorității celor aleși, ci a majorității prezente la ședință respectivă.

După ședință, pe contul de Facebook al ex-deputatului Lilian Zaporojan a apărut o poză neînsoțită de vreun comentariu, în care se vedeau foarte multe locuri libere, potrivit portalului deschide.md. Acesta a declarat că au fost doar ceva mai mult de o sută de persoane din cei peste o mie de aleși locali, iar mulți din cei prezenți au criticat decizia conducerii formațiunii de a se retrage în opoziție.

„Am fost la ședință pentru a reitera poziția Organizației teritoriale Glodeni semnată de majoritatea consilierilor PLDM, prin care condamnăm decizia CPN de a trece în opoziție. De fapt, mai mulți au venit din partea organizațiilor lor teritoriale cu același mesaj. În sală au fost doar o sută și ceva de persoane din cei peste o mie pe care îi avem. Noi am cerut ca declarația adoptată să fie din numele majorității prezente în sală, nu a majorității pe țară pentru că în acest fel se manipulează opinia publică, dar propunerea noastră a fost respinsă. Noi condamnăm metodele antidemocratice pe care le aplică conducerea partidului pentru a induce lumea în eroare”, a declarat Lilian Zaporojan.

Între timp, pe site-ul PLDM au apărut poze făcute din alt unghi care lasă senzația unei prezențe majore la ședință, comentează deschide.md.

Amintim că nu este pentru prima dată când la reuniunile PLDM nu este cvorum sau participă un număr redus de persoane, apărând astfel semne de întrebare în privința reprezentativității și legitimității deciziilor aprobate. Ultimul scandal legat de o situație similară a fost cel de după ședința Consiliului Național Politic din 16 ianuarie la care a fost luată decizia de a nu participa la guvernare. Problema este că decizia a fost adoptată cu voturile a 73 din cei 233 de membri ai CNP, iar mai mult fruntași PLDM nu au recunoscut-o.

foto arhivă

You may also like

Comments are closed.

By