Condamnat la 15 ani: A forțat trei minore din Anenii Noi să muncească în câmp

61631084

Un locuitor al raionului Ialoveni a fost condamnat pentru trafic de copii în scop de exploatare prin muncă forţată. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2010, complicii acestuia, aflîndu-se în or.Bender, au recrutat trei minore la munci agricole în localitatea Hîrboveţ, Anenii Noi.

Victimele, în vîrstă de 13 ani, au plecat fără înştiinţarea părinţilor, care în decurs de cîteva săptămîni nu cunoşteau despre locul aflării acestora.

Complicii inculpatului le-au organizat minorelor transportarea. În drum spre destinaţie, însă, aceştia au făcut un popas în raionul Căuşeni, unde minorele au fost adăpostite într-o locuinţă din satul Chircăieşti. Aici fetele au fost abuzate sexual, acţiuni pentru care persoanele vinovate au fost condamnate într-o cauză penală separată.

Pe 25 iunie 2010, copilele au fost transportate cu un taxi în raionul Anenii Noi, inculpatul achitînd taximetristului 300 de lei, în aşa mod, creînd minorelor dependenţă financiară, cu scopul ulterioarei exploatări prin munci agricole.

Timp de aproximativ două săptămîni victimele au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hîrbovăţ, fiind antrenate la prăşit şi cules legume.

Pe 1 iulie 2010 minorele au încercat să evadeze însă fără succes, fiind depistate, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinţii care au alertat forţele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, inculpatul, în vîrstă de 33 de ani, a fost condamnat la 15 ani şi 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis, fiind luat sub strajă din sala de judecată.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By