Cinstit ca întreaga Platformă // Ce casă și-a luat Ion Diacov din salariul de procuror onest

vila diacov

Fostul procuror al municipiului Chișinău, susținător deschis al Platformei DA, trăiește într-o casă de milioane construită pe un teren de două ori mai mare, care a fost acaparat abuziv după blocarea unui drum public.

Ion Diacov, fostul procuror al municipiului Chișinău, s-a lăudat nu o dată că are o casă mai frumoasă decât cea a fratelui său, deputatul democrat Dumitru Diacov.

34056-14567-30800-08

Locuinţa este amplasată în apropiere de centrul Capitalei, într-o mahala ce ar putea concura cu faimosul cartier american Beverly Hills – cu gospodării imense ce-ţi fură privirea şi care, vrei, nu vrei, te îndeamnă să te întrebi ale cui sunt, potrivit anticorupție.md.

Potrivit autorilor, casa ar costa 7 milioane, iar terenul a fost acaparat la 2% din preț.

Casa a fost filmată cu drona de activiștii civici Oleg Brega și Anatol Mătăsaru
După cum menționează autorii, lotul dat în folosință a fost de 10 ari. În realitate este de două ori mai mare, iar diferența a fost acaparată ilegal de Diacov după ce a blocat nestingherit un drum cu materiale de construcție.

Cel mai probabil, nici până în prezent la primărie nu a fost luată nicio decizie în acest sens, iar Diacov nu plătește nici măcar impozite pentru terenul acaparat ilegal.

Casa este imensă, amplasată într-o curte mare, cu piscină, iar în fața curții, acolo unde a fost cândva drum public, acum este livada procurorului Diacov.

Cei doi activiști menționează că veniturile lui Ion Diacov înmulțite cu 10 nu i-ar ajunge să construiască o asemenea casă. Acesta însă mai are și depozite bancare de milioane, a căror proveniență nu e clară. În plus, se pare, Diacov mai deține șase loturi de teren în zone de elită din Chișinău.

“Mama lui de tâlhar. Oare cine să-i facă dosar penal pentru acapararea ilicită de bunuri, terenuri?”, se întreabă retoric autorii.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By