Cine îl protejează pe Usatîi și de ce nu este anchetat

renato-usatii_grigore-karamalak

Pare straniu de ce nici până în prezent organele abilitate nu au verificat informațiile apărute de-a lungul anilor despre legăturile cu hoțul în lege Grigore Karamalak (Bulgaru’), cu gruparea criminală „solnțevskaya” și implicarea sa în atentatul asupra omului de afaceri Gherman Gorbunțov.

Amintim că portalul specializat „Prestunaia Rossia” a scris o serie de materiale și a prezentat dovezi în acest sens, inclusiv înregistrări audio în care Usatîi punea la cale cu reprezentanții grupării „solnțevskaya” viitoarea crimă.

„Sursele portalului «Prestupnaia Rossia» au explicat că Usatîi este «șestiorka» (servitorul) boșilor moscoviți ai acestei grupări și le îndeplinește comenzile pe teritoriul Moldovei”, menționa portalul.

Totul a început după ce Gherman Gorbunțov a cumpărat 80% din acțiunile Universalbank. La scurt timp, în 2011, prin intermediul companiei „Mep Group”, Usatîi devine coproprietar la aceeași bancă, după care a apărut un conflict de acționariat între cei doi și care în scurt timp ajunge în justiție. Ulterior, banca a fost declarată falimentară de Banca Națională, iar Gorbunțov susținea că Usatîi i-a luat acțiunile de la Universalbank în urma unui atac raider.

Din înregistrările audio este clar că Usatîi a organizat un atac raider asupra băncii și a averilor lui Gorbunțov la comanda de la Moscova a celor din „solnțevskaya”. Aceștia, la rândul lor, l-au trimis la Londra pe killerul Vitalie Proca. Acesta, îndeplinind „comanda”, s-a întors la Moscova, unde a fost reținut, potrivit „Prestupnaia Rossia”.

Est de menționat că, în timpul discuțiilor telefonice, au fost pomenite în repetate rânduri nume ale conducătorilor bandei „solnțevskaya”, printre care liderul acesteia, Victor Averin, dar și a lui Grigore Karamalak, cunoscutul „hoț în lege”, despre care Usatîi recunoștea că este vecin și sunt în relații bune.

Despre implicarea lui Usatîi în atentatul asupra lui Gorbunțov a realizat o amplă investigație și RISE Moldova, dar nu este clar de ce organele abilitate nu se autosesizează în această privință.

sursa: argumentul.info

You may also like

Comments are closed.

By