Cinci bărbați ”fabricau” bani într-un apartament din capitală // VIDEO

Screenshot_7

Poliția a dat de urmele unei grupări criminale specializată în fabricarea şi punerea în circulaţie a bancnotelor naţionale false. Din grupare făceau parte cinci bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 21 şi 50 de ani, domiciliaţi în capitală. Aceștia ”fabricau” bancnotele într-un apartament din sectorul Botanica.

În cadrul percheziţiilo, poliţiştii de comun cu procurorii, au depistat tehnică de calcul, imprimante performante, procesoare, harduri de stocare a informaţiilor, utilaj de presat, materie primă (hârtie specială, coloranţi, dizolvanţi, diferiţi componenţi chimici), substanţe narcotice, un pistol şi muniţii păstate ilegal.

Toate probele au fost sigilate şi transportate în laboratorul criminalistic al IGP a MAI pentru efectuarea expetizelor speciale, iar bănuiţii au fost reţinuţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Poliţiştii şi procurorii urmează să constate cu exactitate sumele de bani falsificate şi puse ilegal în circulaţie, precum şi implicarea altor persoane în această schemă criminală. Bărbații au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Conform legislaţiei penale în vigoare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By