Cartea Verde – documentul care se falsifică cel mai frecvent

politia frontiera docum

Potrivit Poliției de Frontieră, 355 de documente falsificate, prezentate pentru mijloacele de transport, au fost ridicate pe parcursul anului 2015. Un număr mare de falsuri le-a constituit asigurarea auto Cartea Verde – 200 de documente, împuternicirile notariale – 71 la număr și 38 de certificate de înmatriculare care au creat motive de cercetare penală a conducătorilor auto. La fel, în perioada vizată, polițiștii de frontieră au reținut 24 de mijloace de transport aflate în căutare conform bazei de date a OIPC „Interpol”.

De la începul anului curent până în prezent, 27 de falsuri în actele pentru mijloacele de transport au fost depistate la frontieră, dintre care 12 procuri, 5 Cărți Verzi, 5 certificate de înmatriculare, 4 permise de conducere și un contract de comodat.

Un caz recent a fost înregistrat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Tudora”. Un moldovean de 52 de ani, care conducea un Mercedes Atego, înmatriculat în Ialoveni, a prezentat un certificat de înmatriculare fals. Conducătorul auto riscă amendă de până la 300 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare până la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By