12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Captură record de mercur ridicată de Procuratura Generală şi SIS

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Circa 60 kg de mercur au fost depistate urmare a unei acţiuni întreprinse de Procuratura Generală de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii la persoane fizice şi juridice de unde au ridicat 10 containere metalice cu mercur, în cantitate de aproximativ 5-6 kilograme în fiecare container. Mercurul era adus din oraşul Gorlovka din regiunea Doneţk, Ucraina.

Substanțele respective au fost depistate în gospodăria unui locatar al sectorului Buiucani din mun.Chişinău.

Persoanele implicate urmează a fi trase la răspundere penală pentru încălcarea regulilor de fabricare, importul, export, păstrare, transportare sau utilizare a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice în cantităţi deosebit de mari, introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova şi care creează pericolul cauzării de daune esenţiale pentru sănătatea populaţiei şi mediului.

În cadrul percheziţiilor la persoanele juridice, complici ai grupării criminale respective, au fost depistate mai multe acte cu semne vădite de falsificare, care ar confirma procesul de studii pentru obţinerea ulterioară a permiselor de conducere.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img