Au fost identificați ”provocatorii” de la Parlament. Vezi LISTA

Screenshot_2

Poliția a identificat 13 persoane care au avut un comportament agresiv la protestele de la Parlament în ziua când a fost votat Guvernul Filip, potrivit Deschide.md. Aceștia figurează în dosarul penal iniţiat de oamenii legii. Redacția portalului de știri a aflat, de la surse de încredere din poliție, lista celor care apar încercuiți ca ”persoane identificate” într-un colaj video distribuit de poliție.

Din imagini se vede cum cei identicați atacă cordonul viu format din polițiști, iar, mai apoi, forțează cu o rangă metalică, scoasă din balustrada pragului, ușa laterală a clădirii Parlamentului, intrând forțat în incinta clădirii. În continuare, manifestând un comportament agresiv și foarte violent, aceștia au gresat polițiștii, sustrăgând și distrugând echipamentul din dotare. Ca urmare, protestatarii au devastat etajul I al Parlamentului, cauzând prejudiciu material în sumă de aproximativ 750000 MDL.

Protestatarii violenți au vîrsta cuprinsă între 25-50 ani.

Lista de mai jos este sincronizată cu persoanele din colajul video. Cele 13 persoane apar repetat în unele secvențe video.

1. Cociorba Igor Petru,

2. Vovc Liviu Liviu –  Este unul din liderii tineri ai PDA, fiul şefului adjunct al IMSP Spitalul de Urgenţă.

3. Cebotareanu Sergiu Gheorghe,

4. Cebotari Serghei Trofim,

5. Pisica Aureliu Stefan, 39 de ani, originar din localitatea Bardar, Ialoveni. A fost condamnat la 4 ani de privațiune de libertate cu suspendarea executării pe un termen de probă de 2 ani, însă la nici un an de la pronunțarea deciziei instanței de fond, Pisică a fost eliberat de pedeapsă prin aplicarea amnistierii.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By