Galbur la întrevedere cu consilierul cancelarului federal al Germaniei

cf1d2e99-72a0-426f-8881-a792deea3828

Astăzi, pe marginea Conferinţei anuale pentru securitate de la München, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu consilierul cancelarului federal Angela Merkel pentru politica externă şi de securitate, Christoph Heusgen.

În cadrul întrevederii, a fost făcută o trecere în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-germane, o atenţie specială fiind acordată promovării dialogului politic, realizării reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu UE, priorităţilor noului guvern de la Chişinău şi perspectivelor reglementării conflictului transnistrean.

Oficialul german a ţinut să sublinieze importanţa angajamentului plenar al noului guvern moldovean în implementarea consecventă şi în întregime a prevederilor Acordului de asociere, în particular, vizând combaterea corupţiei, reforma sistemului de justiţie, redresarea situaţiei social-politice, reluarea dialogului cu partenerii externi de dezvoltare. El a confirmat disponibilitatea Germaniei de a sprijini în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE procesul de negocieri în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice pentru conflictul transnistrean.

La rândul său, şeful diplomaţiei moldoveneşti a reiterat voinţa fermă a noului guvern de a depune toate eforturile în vederea realizării în totalitate a agendei sale europene de reforme şi redresării situaţiei social-politice şi economice din ţară. Ministrul A. Galbur exprimat gratitudine pentru sprijinul valoros acordat ţării noastre de către Germania, inclusiv în ceea ce priveşte eforturile de reglementare a conflictului transnistrean.

You may also like

Comments are closed.

By