Administratorul unei firme, vinovat de moartea unui angajat

constructii

Administratorul unei firme din capitală a fost condamnat pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane.

Procurorii au demonstrat că în luna martie 2014, încălcînd regulile de protecţie a muncii, administratorul firmei a admis săparea pe un şantier a unui şanţ cu adîncimea de circa 2,9 m, fără instalarea întăritorilor de protecţie a pereţilor laterali ai şanţului. În rezultat, unul dintre angajaţi a fost prins şi strivit accidental de pămîntul care s-a surpat din pereţii laterali ai şanţului. În urma traumelor, incompatibile cu viaţa, acesta a decedat pe loc.

Inculpatul, în vîrstă de 33 de ani, nu şi-a rescunoscut vina în comiterea infracţiunii. Procurorii însă au demonstrat vinovăţia, administratorul fiind condamnat la 4 ani închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii administrative de dispoziţie şi organizatorico-economice timp de 3 ani. Totodată, instanţa de judecată a dispus încasarea de la inculpat, în beneficiul succesorului victimei a sumei de 20 mii lei.

You may also like

Comments are closed.

By