Viorel Ţopa confirmă zvonurile despre fuzionarea protestelor DA cu cele ale lui Usatâi

victor si viorel

Controversatul om de afaceri Viorel Ţopa dovedeşte încă odată că Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (DA) şi Renato Usatâi merg în acelaşi pas. Ţopa, care se ascunde în Germania de justiţia moldovenească, a salutat astăzi protestele populare “cu oameni de diferite ideologii și poziții politice”.

“Astăzi e o zi deosebită – protestele populare au ajuns la o etapă nouă: oameni de diferite ideologii și poziții politice au scandat în unison „unire moldoveni!”, „jos mafia!”, „jos Plohotniuk!”, „vrem țara înapoi!”, „alegeri anticipate!”. Împreună!”, a scris Ţopa pe o reţea de socializare, despre care presa a scris că ar fi unul din cei care controlează Platforma DA.

Reamintim că sâmbătă protestatarii proruși conduși de Renato Usatâi au intrat în Piața Marii Adunări Naționale, unde au fost întâmpinați cu aplauze de manifestanții proeuropeni ai Platformei Demnitate și Adevăr.

Înţelegerile dintre cele două tabere au fost clare încă de acum câteva zile. Andrei Năstase și Renato Usatâi au declarat recent că vor organiza proteste, sugerând că ar putea ajunge și la violențe. Usatîi a promis chiar „uciganie moldovenească”.

Sâmbătă, unul din liderii Platformei Alex Cozer chema la unirea forțelor Platformei, socialiștilor și a lui Usatâi.

Tot sâmbătă, la prânz, pe internet au apărut fotografii și video cu Renato Usatâi pe o stradă din centrul Chișinăului în discuţii de un grup de bărbați, inclusiv veterani care participa activ la protestele Platformei DA. Potrivit surselor, cele două tabere pun la cale o lovitură de stat.

You may also like

Comments are closed.

By