8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Usatîi, ”ctitorul” Zidului Chinezesc de pe Prut și al marelui karaoke din Ambasada SUA, vrea să transforme RM în Belarus

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Renato Usatîi a reiterat astăzi că se dorește un al doilea Lukașenko al Moldovei. Mai mult, acesta a declarat la protestul din fața Parlamentului că nu-l interesează mesajele cancelariilor occidentale de susținere a actualului guvern de la Chișinău.

Amintim că nu este pentru prima dată când Usatîi declară că își dorește pentru Republica Moldova un sistem de conducere similar celui din Belarus, țară care este considerată ultima dictatură a Europei. “Aleksandr Lukașenko este un exemplu pentru mine, iar metodele sale de conducere aș vrea să le implementez și eu. Îmi doresc ca și în R. Moldova să fie un sistem de conducere similar celui din Belarus. R. Moldova are nevoie de un Lukașenko”, declara Usatîi în 2014.

Usatîi mai declara în aceeași perioadă că visul său este să construiască la frontiera dintre România şi Republica Moldova un model al Marelui Zid Chinezesc în interiorul căruia vor fi magazine, restaurante şi cazinouri. Dacă va ajunge la putere el promitea să interzică dubla cetățenie, deși nu a explicat ce se va întâmpla cu sutele de mi ide moldoveni care dețin și cetățenia română.

Un alt vis al politicianului care astăzi este aclamat de protestatarii Platformei DA, care se declară pro-europeană, este să facă din Ambasada SUA la Chișinău ”cel mai mare karaoke-club”.

sursa: Politics.MD

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img