UPDATE // Peste 20 de localități rămân blocate din cauza troienelor (VIDEO)

iarna troiene

UPDATE // ora 16:00: Conform datelor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, din cauza viscolului mai rămîn drumuri locale impracticabile către 26 de localităţi din 5 riaoane. Astfel, în Cantemir mai rămîn blocate 3 localităţi, în Taraclia 4 localităţi, Ştefan Vodă – 9 localităţi, Căuşeni – 4 localităţi şi în Cahul mai rămîn inaccesibile 6 localităţi.

Potrivit ultimelor informații, din cauza zăpezii mai rămân blocate drumurile către 36 de localități din 6 raioane: Cantemir, Taraclia, Ștefan Vodă, Căușeni, UTA Găgăuzia și Cahul.

Totodată, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) informează că, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au salvat 448 oameni și au scos din nămeți 170 mijloace de transport. Intervențiile au avut loc cu preponderență în raioanele Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Cantemir și Taraclia. La unele intervenții din sudul țării au participat și paramedicii SMURD. Printre persoanele salvate se numără și mame cu copii minori.

Angajații SPCSE au acordat ajutor și pasagerilor mai multor rute de pe traseele din raionul Cahul, Taraclia și Cimișlia. Pompierii au ajutat oamenii să urce în autospecialele dotate cu sisteme de încălzire, după care i-au transportat în siguranță la punctele de destinație. Mai mult, salvatorii au fost solicitați de Serviciul 903 pentru deblocarea a mai multor ambulanțe, îngropate în zăpadă.

Salvatorii au ajutat și drumarii să deblocheze unități antrenate în curățarea unor trasee.

You may also like

Comments are closed.

By