Un migrant din Sri Lanka reținut la Otaci

Screenshot_7

Un cetățean din Sri Lanka, victima cazurilor de migrație ilegală în Uniunea Europeană, a fost depistat în orașul Otaci. Reținerea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei operațiuni comune desfășurate de angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița și polițiștii de frontieră.

Astfel, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord au primit o informație cu caracter operativ, precum că un grup de persoane va facilita trecerea ilegală a frontierei de stat a unor cetățeni din Sri Lanka. Grupul criminal era specializat în organizarea uneia sau a mai multor infracțiuni, în scopul obținerii direct sau indirect a unui folos financiar sau material, cu privire la intrarea, șederea, tranzitarea ilegală a teritoriului R. Moldova sau a ieșirii de pe acest teritoriu. Urmare a valorificării acestei informații, s-a stabilit că acțiunile ilicite vor fi realizate la data de 13 ianuarie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Ocnița” sau a Sectorului Poliției de Frontieră „Otaci”.

Astfel, echipa comună de cercetare, formată din angajați ai Inspectoratului de Poliție Ocnița și Secției investigații speciale a Direcției regionale Nord, au întreprins un șir de măsuri investigative în perimetrul sectoarelor vizate. În rezultat, în orașul Otaci a fost depistat un cetățean al Republicii Sri Lanka, în vârstă de 23 de ani, care pentru început nu-și justifica prezența în oraș.

Din cercetările ulterioare și declarațiile străinului, s-a aflat că acesta intenționa să ajungă în Franța, pentru a obține statutul de migrant, iar Republica Moldova era folosită ca țară de tranzit. Despre aflarea acestuia pe teritoriul țării, se presupune că ar fi tranzitat frontiera prin segmentul transnistrean.

Srilankezul a fost deferit Biroului Migrație și Azil al MAI. Cercetările continuă în vederea identificării membrilor grupării și luarea măsurilor legale ce se impun în privința acestora.

1_1

You may also like

Comments are closed.

By