Un fost judecător CC spulberă visul Nataliei Morari: Învestirea guvernului nu mai poate fi anulată pentru că este legală

curtea constitutionala

Curtea Constituțională nu are motive să anuleze votul parlamentului pentru învestirea guvernului pentru că majoritatea parlamentară și-a exprimat votul, iar acest lucru este mai important decât procedura, a declarat fostul judecător la Curte, Victor Pușcaș în cadrul unei emisiuni la TV7.

El a admis că unele proceduri legislative au fost ocolite, dar a accentuat că cel mai important este rezultatul. Iar rezultatul a fost că 57 de deputați, adică majoritatea parlamentară, a votat pentru noul guvern. ”Apare întrebarea cât este de legală această ședință a parlamentului. N-a fost dezbătut programul de guvernare, dar votat de 57 de deputați programul. Curtea Constituțională își va expune opinia anume asupra acestui element (faptul că a fost votat de majoritate n.red)”, a declarat Victor Pușcaș.

El a precizat că rezultatul, dar nu procedura este luat în considerație chiar și în instanțele de judecată. ”Cum poate să răspundă Curtea? Da, s-a încălcat procedura, dar rezultatul este vădit. Conform procedurii obișnuite din Codul de procedură civilă dacă rezultatul este corect, atunci nu poate fi anulată hotărârea respectivă din cauza unor elemente formale”, a mai declarat fostul judecător la Curtea Constituțională.

În plus, a menționat Pușcaș, imediat ce a fost numit în funcție guvernul a fost recunoscut de partenerii internațional al Republicii Moldova, ceea ce de asemenea este un argument important.

You may also like

Comments are closed.

By