TIMOFTI l-a desemnat pe ION PĂDURARU în calitate de candidat la funcția de prim-ministru

ion-paduraru

UPDATE // Declarațiile lui Nicolae Timofti și Ion Păduraru după desemnare:

Nicolae Timofti: Am ales candidatura lui Ion Păduraru, deoarece coaliția majoritară din Parlament nu a întrunit numărul necesar de mandate fiindcă din numărul de 56 de mandate s-au retras 7. Am cerut ca să mi se prezinte reconfirmarea celor 56 de semnături, lucru care nu s-a întâmplat și am hotărât că eu dispun de dreptul constituțional de a desemna un candidat. Îl cunosc demult pe domnul Păduraru. Are capacități în management, este un om cu inițiativă, sunt convins că el întrunește toate condițiile pentru integritate și nu-mi rămâne decât să-i urez succese. Am convenit ca o să formeze Guvernul din oameni pricepuți, competenți în domeniile în care le va administra și sper că va reușit acest lucru. Sper că parlamentarii o să-i acorde votul de încredere și își va începe activitatea în timpul cel mai scurt. Dacă nu vor accepta candidatura, sunt premise de a trece la alegeri anticipate, deși nu-mi doresc acest lucru.

Ion Păduraru: Sunt onorat de această numire. Înțeleg cât de complicată este această perioadă prin care trecem. De mâine vom începe discuțiile cu formațiunile care au declarat formarea majorității pro-europene. Voi încerca să solicit votul de încredere într-un termen mai scurt decât cel prevăzut de Constituție. Trebuie să reluăm dialogul cu instituțiile financiare și să mergem mai departe cu Acordul de Asociere.

paduraru

UPDATE // COMUNICATUL PREȘEDINȚIEI:

”Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 14 ianuarie a.c., un decret prin care domnul Ion Păduraru este desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit Decretului prezidențial, domnul Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Domnul Ion Păduraru este născut la 18 ianuarie 1961 în satul Țâpletești, raionul Sângerei, Republica Moldova. Este de profesie jurist. În perioada 1998-1999 a deținut funcția de ministru al Justiției, în cabinetele Ion Ciubuc 2 și Ion Sturza. Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, șef a Secției juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiției. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitențe, avocat și decan al Baroului Chișinău. Din luna aprilie 2012 și până în prezent a funcționat în calitate de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit și are 2 copii”.

Ion Păduraru, consilierul președintelui Timofti a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru. Nicolae Timofti a semnat cu puțin timp în urmă decretul prin care l-a desemnat pe ex-ministrul justiției din cabinetul Sturza în calitate de candidat.

(știrea se actualizează)
foto: tribuna.md

You may also like

Comments are closed.

By