Tentativă EȘUATĂ: Guvernul Sturza nu a fost votat

parlament sturza

Ședința specială a Parlamentului, în cadrul căreia deputații urmau să acorde vot de încredere Guvernului Sturza, s-a încheiat în câteva minute. Cabinetul de miniștri nu a putut fi votat din lipsă de cvorum. La ședința Legislativului au fost prezenți doar 47 de deputați, din totalul de 51 de parlamentari. De la ședință au lipsit socialiștii și deputații din Platformă Social-Democrată.

”Potrivit art.38 din Regulamentul Parlamentului, ședința specială nu poate fi ținută din lipsă de cvorum, iar potrivit jurisprudenței Curții Constituționale, a deciziilor și avizelor pe care le-au dat, în situația în care există astfel de boicotare sau lipsă de cvorum, tentativa este considerată eșuată și președintele RM urmează să inițieze consultări pentru desemnarea celuilalt candidat. Vă mulțumim foarte mult. O zi bună!”, a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

”Cu acest exercițiu mandatul meu a fost finalizat. Voi avea acum o întâlnire cu domnul președinte Timofti unde, simbolic spus, voi întoarce mandatul și dumnealui va acționa în conformitate cu Constituția și va demara noi consultări pentru a avea un candidat. Am mizat că va fi cvorum, că deputații trebuie să-și îndeplinească funcțiile, să-și întrerupă vacanțele, schiurile, plajele exotice și să revină în sală. Din păcate lucrul acesta nu s-a întâmplat. Am mizat să am un raport în fața Parlamentului unde aș fi dorit să vorbim despre problemele țării și soluțiile pe care le văd eu”, a declarat Sturza pentru presă.

You may also like

Comments are closed.

By