Susținătorii Platformei DA dezamăgiți de Năstase: Se supune lui Dodon și Usatîi

da3

Tot mai mulți participanți la protestele din toamnă ale Platformei Demnitate și Adevăr, care între timp s-a transformat în partid politic, se declară dezamăgiți de faptul că liderii acesteia au bătut palma cu pro-rușii Igor Dodon și Renato Usatîi, au cedat Piața Marii Adunări Naționale și, practic, îndeplinesc comenzile celor doi.

Un internaut povestește pe o rețea de socializare cum a mers dimineață în Piața Marii Adunări Naționale în susținerea Platformei DA, dar a observat că aceasta a fost pur și simplu eclipsată de Dodon și Usatîi. ”Prin buna organizare și carisma lor, acești doi recidiviști cu turma lor pur și simplu i-au eclipsat pe cei din piață. După care, la mitingul Platformei DA să se ceară ca americanii și Băsescu să nu-și bage nasul în afacerile interne ale Republicii Moldova, iar cei de la DA să aprobe aceste declarații. După aceasta am plecat englezește și mi-am tras concluziile”, scrie internautul.

Și o altă tânără, Ala Dabija susține că Andrei Năstase nu ar trebui să cedeze presiunilor din partea partidelor pro-ruse, pentru că astfel îi alungă pe manifestanții pro-europeni. ”Dacă cedează presiunilor moscovite liderul Năstase, mulți platformiști vor vota Dodon-Usatîi. Ideea lipsește. Doar ideea unește platformiștii proeuropeni. Și tot din lipsa ei pleacă platformiștii Europeni! Prea puțini platformiști vin la protest nu de dragul lui Năstase. Năstase a permis calului troian să intre în platformă… Greșeala mare că s-a unit cu dodon-usatîi: îi va fura platformiști. Nu vor ceda toți, desigur, dar pierderi vor fi…”, concluzionează Ala Dabija.

Și pe Larisa Stegărescu a șocat-o faptul că i-a văzut pe cei trei lideri împreună. ”Ura față de Plahotniuc l-a orbit pe Năstase, sau el nu are niciun fel de experiențăă politică și riscă mult”, consideră aceasta.

Nu poți să nu-ți ieși din fire alături de protestatarii lui Usatîi, menționează un tânăr. ”Nu se poate să mergi îmn marș alături de oameni pe care îi urăști. Nu am avut încredere în Năstase din prima zi și, după cum se vede, am avut dreptate. Doar dacă vor ajunge la putere partidele pro-ruse voi ieși la proteste”, mai scrie acesta.

”Adică, de fapt toți dansează după cum cântă Dodon și Usatîi. Și cei care strigau Unire ascultă astăzi predicile despre marea Rusie. Este dezgustător, indiferent de scopurile care ar fi urmărite”, concluzionează un alt internaut.

You may also like

Comments are closed.

By