Susținătorii PD cer Guvern pro-european și stabilitate

protest PD

Miile de manifestanții care s-au adunat în scuarul Teatrului de Operă și Balet din capitală pentru a susține premierul propus de Partidul Democrat cer un Guvern pro-european, pro-reforme, susținut de o majoritate consolidată.

”Ne-am adunat în număr extraordinar de mare astăzi, aici, pentru că există multă emoție în societate, iar vocea noastră trebuie să se facă auzită. Țara este într-un blocaj politic, dar există posibilitatea de a-l depăși. Cum? Trebuie numit un nou Guvern pro-european, un Guvern mai puternic decât cele care au fost, susținut de o majoritate consolidată, un Guvern care să preia responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla în țară. Noi pentru susținerea unui astfel de guvern pro Moldova, pro Reformă am venit”.

Totodată, susținătorii PD declară că poporul trebuie să profite de majoritatea parlamentară, formată pentru susținerea candidatului democrat la funcția de premier, pentru a nu împinge țara în alegeri anticipate.

”Dacă nu mergem pe soluția constructivă, alternativa este să mergem în alegeri anticipate, care înseamnă, de fapt, prelungirea actualei stări de incertitudine pentru mai multe luni de zile. Nimeni, în afară unor grupuri politice obscure, nu vrea acest lucru. Cetățenii vor avea doar de pierdut. Nici o țară blocată în conflict și crize interne nu a reușit să se dezvolte și să crească nivelul de trai al oamenilor”.

You may also like

Comments are closed.

By