Streleț vrea un PLDM-ist în fruntea Guvernului

strelet

După consultările cu șeful statului care au avut loc astăzi, președintele în exercițiu al PLDM, Valeriu Streleț a declarat că fracțiunea pe care o conduce este gata să participe la crearea unei majorități parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier.

”PLDM, în virtutea deciziilor organelor sale de conducere, este gata de a participa la crearea unei majorități, de a propune președintelui un candidat. Astăzi vom manifesta și noi inițiativa de a contacta liderii celorlalte partide pentru a vedea formatul discuțiilor de mai departe privind crearea unei majorități în termeni cât mai restrânși, având în vedere că 14 ianuarie este ultima zi când poate fi semnat decretul pentru desemnarea unui candidat la funcța de prim-ministru”, a declarat Streleț.

Totodată, liberal-democratul a menționat că fracțiunea PLDM este gata să propună candidaturi, doar că le va propune în cadrul unei majorități.

”Având în vedere că Guvernul precedent a fost condus de un reprezentant al PLDM, noi considerăm că avem acest drept și acum, de a propune un candidat, opinând că această este cea mai sigură cale ca viitorul candidat să corespundă criteriilor și rigorilor stabilite de către Consiliul Politic Național”, a adăugat Valeriu Streleț.

Cât privește dicuțiile cu cei 14 deputați, foști comuniști, care au creat Platforma Social-Democrată, Streleț a spus: ”Discutăm cu fracțiunile oficiale care există în Parlament, iar cei 14 n-au decât să se alăture sau să nu se alăture procesului”.

You may also like

Comments are closed.

By