Streleț s-a dat de gol: Majoritatea membrilor PLDM împotrivă ca cei 6 deputați să-și retragă semnăturile

strelet44

Președintele interimar al Partidului Liberal Democrat Valeriu Streleț recunoaște că majoritatea membrilor Consiliului Politic Național al formațiunii au votat împotriva inițiativei de a-i obliga pe cei șase deputați ai formațiunii să-și retragă votul de constituire a majorității parlamentare.

Doar 34 din totalul celor 233 membri și 136 prezenți în sală au votat propunerea respectivă, adică departe de a fi întrunită o majoritate.

„Din 136 de membri cu drept de vot prezenți în sală, 34 au votat pentru proiectul de decizie: „..cei 6 transfugi să-și retragă votul, iar fracțiunea PLDM în întreaga sa componență (18 mandate efective) să participe la negocieri pentru a promova reformele necesare în viitorul Guvern..”, scrie Valeriu Streleț pe contul său de Facebook, recunoscând astfel că de fapt majoritatea membrilor PLDM îi susțin pe deputații care participă la formarea majorității parlamentare, evitând asfel alegerile anticipate, notează Hotnews.md.

Anterior mai mulți membri de vază ai PLDM l-au acuzat pe Streleț că încearcă să subordoneze partidul propriilor interese și ale lui Vlad Filat. Aceștia mai acuză că ședința de sâmbătă a PLDM a fost trișată, în ultimul moment fiind schimbați membrii cu drept de vot, dar chiar și așa, doar o treime din membrii CPN s-au pronunțat pentru trecerea PLDM în opoziție.

You may also like

Comments are closed.

By