13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Șeful Vămii, Tudor Balițchi și al Fiscului, Ion Prisăcaru și-au dat DEMISIA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi și directorul Serviciului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru și-au dat demisia. Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a semnat la 28 ianuarie 2016, Ordinul cu privire la încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a celor doi funcționari.

Totodată, Ministerul Finanțelor anunță că, în perioada următoare, va fi pornită ancheta de serviciu la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal.

Ancheta va demara după ce prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre controalele excesive efectuate asupra agenților economici, care sunt intimidați și de la care se cere mită. Premierul s-a referit instituțiile cu atribuții de control, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal. În context, Pavel Filip a cerut suspendarea din funcţie, pe perioada anchetei, a conducerii celor două instituții, dar și a Poliției Economice.

Pavel Filip a propus atunci introducerea unui moratoriu, pentru o perioadă de trei luni, la controalele organelor de stat din subordinea Guvernului, dar și la perchezițiile în procesul contravențional.

colaj: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img