Șapte moldoveni nu au fost lăsați să intre în UE, iar alți 22 – în Federația Rusă

Politie de frontiera iarna9

În perioada 04 – 10 ianuarie 2016, 55 de persoane au fost reținute pe motiv că au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, trei persoane au încălcat frontiera de stat, 11 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, 6 persoane documentate pentru uz de fals în actele de călătorie, 17 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, 5 persoane au fost documentate pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, 13 persoane aflate în conflict cu legea și trei unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

În aceeași perioadă, 45 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, iar șapte cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, patru fiind deportați. Alți 22 de moldoveni nu au fost lăsați să intre în Federația Rusă. Totodată, un alt conațional a fost deportat.

În total, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 297 322 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 59 795 traversări.

În același timp, Serviciul Vamal a înregistrat 61 cazuri contravenţionale și a aplicat amenzi în sumă de peste 136 mii lei.

You may also like

Comments are closed.

By