Ruşine celor de la Platforma DA!

Screenshot_8

Preşedintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din Rezina, Gheorghe Marchitan se arată indignat de faptul că Platforma DA consideră că nu era necesar de construit în oraş Complexul memorial închinat eroilor pământeni căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, în acţiunile de luptă din Afganistan (UVRA ) şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova. Potrivit lui Marchitan, membrii DA au făcut această declarație în cadrul unei adunări care a avut loc pe 15 decembrie 2015, în centrul oraşului Rezina.

”Noi, membrii Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan şi Transnistria, raionul Rezina, am rămas obijduiţi, deoarece câteva persoane vorbesc din numele tuturor locuitorilor raionului. Acest complex face parte din istoria şi durerea raionului Rezina şi nicidecum nu poate fi temă politică.
Adică, în opinia acestor persoane, dacă timp de 26 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan nu s-a făcut nimic pentru comemorarea camarazilor căzuţi pe câmpul de luptă, a fost normal…”, spune Marchitan.

Veteranul afirmă că piatra pe locul viitorului complex memorial a fost instalată şi sfinţită în anul 2011, iar în 2015 a fost inaugurat Complexul memorial.

”Amintim că în anul 2011, în dimineaţa zilei când urma să fie sfinţită piatra, cineva a turnat pe
ea o cutie de vopsea. Părintele paroh Serafim atunci a spus: ”E păcatul celui care a făcut fapta”.
Acel act de vandalism ne-a făcut şi mai uniţi, şi mai fermi în intenţia de a face tot posibilul pentru a vedea înălţat acest loc de închinare şi neuitare, unde să ne putem aduna pentru a ne aminti de camarazii căzuţi pe câmpurile de luptă… Să le fie ruşine celor de la Platforma DA! Nu implicaţi memoria în jocuri politice!”, a mai declarat preşedintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din Rezina, Gheorghe Marchitan.

df6f2b19c06b78dacfcc36ca9daaf1e7

You may also like

Comments are closed.

By