Protestele din aprilie 2009 și ale Platformei DA, date ca exemplu într-un documentar despre manipularea maselor

p

Un film documentar ciudat a apărut zilele trecute pe Interne, în care se vorbește despre manipularea maselor și în care apar mai multe imagini din Republica Moldova, atât din timpul protestelor din aprilie 2009, cât și ale celor din toamnă, organizate de Platforma Demnitate și Adevăr.

În imaginile din Republica Moldova apar evenimentele din 7 aprilie 2009, iar în prim-plan sunt plasați Vlad Filat și jurnalista Natalia Morari, sugerându-se că aceștia au fost organizatorii evenimentelor respective.

De asemenea, apar imagini din timpul protestelor din toamnă, inclusiv atacul asupra Global Business Center.

La fel, apar și pozele lui Ion Sturza, Victor și Viorel Țopa, Constantin Cheianu și Anatol Durbală în contextul discuției despre manipulatorii care folosesc efectul maselor.

”Masele sunt gata să comită orice crimă dacă cineva le va asigura că va purta personal răspundere”, mai spune autorul documentarului, iar în acest timp, în prim plan apare Natalia Morari vorbind de pe o tribună improvizată în timpul protestelor din aprilie 2009.

În alte imagini apare și o secvență din timpul unui protest al Platformei DA în care se demonstrează cum organizatorii, în frunte cu Andrei Năstase, folosesc semne speciale pentru a instiga protestatarii la violență.

”Pentru organizatorii acțiunilor în masă este destul ca să veniți în piață, după aceasta de voi nu depinde nimic. Ei vă vor împinge să faceți totul pentru a-și atinge scopul”, susțin autorii documentarului.

You may also like

Comments are closed.

By