Protestatarii recunosc că au devastat Parlamentul

protest parlament

Manifestanții din stradă l-au contrazis joi pe liderul Platformei DA Andrei Năstase și au recunoscut că au distrus ușa de la sediul Parlamentului.

După ce au fost la discuțiile cu șeful legislativului Andrian Candu, liderul Platformei DA a declarat că manifestanții nu au distrus nimic în parlament și că a fost vorba doar de provocatori.

Ulterior, organizatorii protestelor au mers în mulțime și au întrebat cine a rupt ușa parlamentului, iar mai mulți manifestanți aflați în fața scebei au strigat ”EU”, recunoscând astfel că au participat la devastări.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că pe cazul violențelor comise în seara zilei de ieri la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracțiunii de dezordini în masă (art.285 Cod Penal).În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de pînă la 8 ani închisoare.

În total au avut de suferit 27 de poliţişti, dintre care 11 au fost spitalizaţi, dar şi patru protestatari. De asemenea, mai mulţi oameni ai legii au fost deposedaţi de bastoane, căşti de protecţie, telefoane mobile de serviciu şi scuturi. Protestatarii violenți au bătut polițiști și politicieni și au distrus mobilier din sediul Parlamentului.

Șeful legislativului Andrian Candu a declarat că cei care organizează proteste poartă răspundere pentru caracterul lor pașnic.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By