PRINȚ sau AGRAMAT // Nobilul de Pârjolteni urma să țină un discurs în limbajul de lemn.

STURZAGALOS

Fostul premier desemnat Ion Sturza s-a dat din nou de gol de Facebook. Acesta a prezentat abia vineri aşa-numitul discurs pe care ar fi intenționat să-l prezinte în parlament, iar membrii echipei sale recunosc că discursul a fost scris joi, deşi şedința parlamentului a avut loc luni.
1
 

Pe lângă aceasta, aşa-numitul discurs, care nu e decât o listă cu întrebări şi presupuneri despre situația din Republica Moldova, conține un şir întreg de greşeli gramaticale, dar şi factologice, fapt remarcat şi de bloggerul Veaceslav Balacci. „Știți de ce n-a apărut discursul în aceiași, sau cel puțin a doua zi, termen rezonabil și rațional pentru redactarea și expunerea unor notițe sub forma unui discurs amplu? Pentru că ce pregătise el nu că nu semăna deloc cu un text serios, pregătit timp de două săptămâni în care a deținut mandatul de premier desemnat, dar mai era și plin de greșeli gramaticale și nu se putea arăta nu că publicului larg, dar nici unei elementare comisii de examen pentru clasa a 9-a, ca să nu mai vorbim de una de BAC! Autorul s-a sfiit s-o prezinte chiar și echipei sale de „voluntari”, comentează Balacci.

Faptul că discursul lui Sturza a fost scris cu o zi în urmă este confirmat de unul din membrii echipei sale, Valeriu Paşa. „Discursul a apărut în formă fizică (text) abia ieri. Так и запишите”, scrie acesta la comentariul lui Balacci.

În plus, Balacci sugerează că Sturza nu este doar agramat, dar şi mincinos. „Pentru că a atacat mincinos și calomnios judecătorii CC, doar pentru că au emis o decizie care a picat strâmb planurilor lui și nici măcar nu și-a cerut scuze ca lumea, după ce i-au ieșit la iveală minciunile scoțând sub presiunea societății civile o dezmințire răutăcioasă, care de fapt conține alte atacuri la adresa CC.

Pentru că a MINȚIT că obișnuiește să zboare cu „Tarom”, clasă Econom! Alaltăseară a zburat cu First Class, prințul separându-se în avion de restul pasagerilor (prostime) cu o perdea! RUȘINICĂ!”, argumentează Veaceslav Balacci.
2

3

4

5

6

7
SURSA: Politics / Balacci Veaceslav

 

You may also like

Comments are closed.

By