Premierul cere ca responsabilii de violențele de la Parlament să fie PEDEPSIȚI

guvern filip

Premierul Pavel Filip i-a cerut joi ministrului de interne Alexandru Jizdan să asigure securitatea cetățenilor dar, în același timp, cei care se fac vinovați de violențe sau provocări să fie pedepsiți. Totodată, Pavel Filip i-a cerut poliției să nu mai admită situații ca ea de ieri când au avut loc agresiuni în preajma parlamentului, iar persoane au fost bruscate.

”Vă rog să manifestați grijă față de securitatea cetățenilor și hotărâre maximă în ceea ce privește tragerea la răspundere a celor care comit violențe și provocări. Este bine să prevenim aceste provocări ca să nu aibă loc dar dacă sunt din cei care încalcă, cetățenii trebuie să știe că suntem în stare să asigurăm ordinea publică: cei care încalcă trebuie să fie pedepsiți”, s-a adresat Pavel Filip ministrului de Interne.

Premierul a precizat că poliția nu a făcut față evenimentelor miercuri și că acest lucru nu trebuie să se mai repete. ”Ce s-a întâmplat ieri a arătat în mod regretabil o acțiune confuză la nivel decizional la nivelul MAI. Va trebui mai târziu să vedem de ce s-a întâmplat asta, de ce s-a ajuns să avem oameni bruscați, loviți, de ce nu au fost prevenite și oprite la timp agresiunile”.

Pavel Filip a amintit că a făcut apel la calm către cetățeni, dar a menționat că și autoritățile trebuie să manifeste o vigilență sporită față de manipulări și să nu acționeze emoțional.

”Prioritatea noastră nr1 este siguranța cetățenilor, inclusiv financiară și socială”, a declarat Pavel Filip.

În același timp el s-a adresat ministrului afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur, dar și celorlalți membri ai cabinetului de miniștri să asigure o comunicare continuă cu membrii corpului diplomatic pe care să-i informeze din prima sursa despre situația din Republica Moldova.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By