PPEM a rămas cu doi deputați, dar Carpov se visează în fracțiune! Nu a semnat lista majorității pentru că e din „jumătăți” de fracțiuni

carpov

Membrii Partidului Popular European din Moldova au decis să nu semneze declaraţia de formare a noii majorităţi parlamentare. Despre acest lucru a vorbit Eugen Carpov, membru PPEM, deputat, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova. El crede ca noul Guvern nu are nici o şansă de a scoate Republica Moldova din criză, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Am adoptat o decizie asumată – de a nu semna această declarație de creare a majorității în Parlament. Noi, în permanență, am promovat o anumită logică a evenimentelor. Republica Moldova este într-o criză profundă, avem nevoie de un Guvern puternic, dar avem nevoie și de un plan de acțiuni cu pași concreți, care ar scoate Republica Moldova din criză. Modalitatea care a fost propusă de către colegii din Parlament este exact contrară logicii despre care vorbim noi. S-a propus crearea unui majorități, trebuie să semnăm, nu știm cine este echipa, nu știm cine este candidatul la funcția de premier, nu cunoaștem programul. Noi asemenea decizii nu putem lua, de asta ne-am abținut”, a declarat Eugen Carpov.

Totodată, el a spus că lucrurile în jurul acestei majorități se complică. „Pe de o parte nu este o formă clasică a majorității, în această majoritate parlamentară vedem că există fracțiuni, există jumătăți de fracțiuni, există grupuri, deputați neafiliați. Îmi imaginez greu funcționalitatea unui asemenea mecanism. În al doilea rând, sarcinile care stau în fața viitorului Guvern sunt enorme. Va fi aproape o misiune imposibilă pentru a scoate țara din criză. Nu văd nicio ieșire din criză fără de un sprijin din partea partenerilor de dezvoltare. Pentru asta trebuie să existe un Guvern credibil, cu oameni integri”, a spus Eugen Carpov, citat de Radio Moldova Actualități.

sursa: trm.md

You may also like

Comments are closed.

By