Platforma DA se solidarizează cu protestatarii violenți de la Parlament

nastase

Liderii Platformei DA s-au declarat joi solidari cu protestatarii de la Parlament și chiar au încercat să le țină partea celor care au devastat sediul Legislativului. Asta chiar dacă săptămâna trecută Andrei Năstase, liderul Partidului DA, susținea că nu au nimic în comun cu violențele.

„Noi vom fi solidari până la sfârșit cu protestatarii care au fost acolo și și-au spus păsul”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă unul din liderii Platformei, Andrei Năstase.

Mai mult, acesta a sugerat că violențele de la parlament au fost o acțiune normală, pentru că autoritățile le-ar fi provocat prin votarea guvernului. „Să fie bucuroși că nu s-a dat foc acestui parlament”, a declarat Năstase.

În cadrul aceleași conferințe, liderii Platformei s-au încurcat în declarații. Inițial ei au spus că poliția a provocat protestatarii, ca la sfârșitul evenimentului, Chiril Moțpan să spună că poliția a avut un comportament corect. „Au avut un comportament corect polițiștii cu cetățenii și, respectiv, cetățenii nu au avut de suferit în interiorul Parlamentului”, a declarat Moțpan, după ce colegii săi din Platformă susțineau că polițiștii au provocat mulțimea.

Pe de altă parte, Inspectoratul General de Poliție infirmă aceste acuzații. „Ne exprimăm regretul că se încearcă denigrarea poliţiei, care a avut un comportament corect şi perfect legal în timpul protestelor.

Calificăm aceste acuzaţii drept o tentativă de a tensiona situaţia în eventualitatea unor noi proteste, de a demoniza poliţia şi de a o contrapune cu cetăţenii. Un atare comportament este nu doar regretabil, ci şi iresponsabil. Chemăm oamenii să nu se lase manipulaţi, induşi în eroare şi reafirmăm şi pe această cale ataşamentul nostru faţă de valorile democratice şi faţă de respectarea legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al IGP.

Amintim că mai mulți protestatari violenți au atacat, miercurea trecută, sediul parlamentului, au pătruns cu forța și l-au devastat, iar mai mulți polițiști au fost agresați de grupuri de manifestanți. Procuratura a deschis un dosar penal, iar cei vinovați riscă până la 8 ani de închisoare. Pagubele produse sunt de peste un milion de lei. În timpul altercațiilor, 27 de polițiști au fost traumați.

You may also like

Comments are closed.

By